tamirat

بازدید :159
پنجشنبه 17 خرداد 1397زمان :12:16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

طلاق توافقی

در این نوع طلاقهمه چیز به توافق زن و شوهر بستگی دارد و معمولا زن و شوهر پس از توافق در مسائل مربوط به زندگی مشترک از جمله مهریه، نفقه، جهیزیه و در صورت داشتن فرزند مشترک، حضانت فرزند، برای طلاق توافقی اقدام میکنند. اخذ وکیل پایه یک می‌تواند به تسهیل این روند کمک شایانی کند.


طلاق توافقیدر آمار نشان می‌دهد چیزی بیش از 30 تا 40 درصد طلاق‌ها است . دلیل این امر را می‌توان از سویی در تمایل زوجین بر دوری از دعوا، جنجال، برخوردها، عكس‏‌العمل‌های نامعقول و اتلاف وقت بیشتر در دادگاه‌ها دانست .

طلاق توافقیزمانی شکل می گیرد که زوجین به این نتیجه می رسند که زندگی آن ها به بن بست رسیده و دیگر توان زندگی با یکدیگر را نخواهند داشت. این نوع طلاق بیشتر برای دوری از سر و صدا، جنجال های بی مورد در جلسات دادگاه و جدا شدن سریع زوجین است. برای انجام طلاق توافقی همه مسائل مربوط به زوجین از جمله نفقه، حضانت فرزندان، مهریه ، جهیریه و... باید به توافق برسند. در طلاق توافقی زوجین بهتر است برای دست یابی به نتیجه بهتر و سریع تر اقدام به اخذ وکیل پایه یککنند. برای جاری شدن صیغه طلاق توافقی، زن و شوهر باید با شناسنامه و عقد ‌نامه به دادگاه رفته و فرم درخواست را پر و درخواست را طبق روال معمول به دادگاه تقدیم کنند. دادگاه زوجین را مکلف به انتخاب داور از میان بستگان خود می کند. این داوران باید با زوجین مذاکره و تلاش را در جهت مصالحه و اصلاح روابط آن ها کنند. اگر داوران نتوانند زوجین را به سازش متقاعد کنند باید به دادگاه این گزارش را بدهند. دادگاه نیز براساس توافق زوجین گواهی عدم امکان سازش را صادر کرده و زوجین می توانند با ارائه گواهی به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری و ثبت کنند. گواهی عدم امکان سازش 3 ماه اعتبار دارد.

معایب طلاق توافقی

طلاق یکی از بزرگترین آسیب‌های اجتماعی محسوب می‌شود که صدمات جبران ناپذیری را برای زن و مرد و فرزندان برجای می‌گذارد. با توجه به اینکه این نوع طلاقسریع تر از روش های معمولی طلاق است، احتمال تصمیم گیری های نادرست و پشیمانی بعد از طلاق بسیار زیاد است. در طلاق توافقیزوجین هر کدام دلایلی برای طلاق توافقی دارند. زنان مهم ترین دلایل خود را برای طلاق توافقی، فحاشی و ضـرب وشتم توسط شوهر، تنفر از شوهر، ناسازگاری، توجه نکردن شوهر به خواسته ها و توقعات همسر، دخالت خـانواده شـوهر، عـدم تحمل شوهر و لجبازی های او را برشمرده اند. در مقابل مردان نیز علاقه نداشتن به زن، بدبینی به زن، تمکین نکردن، استقلال نداشتن زن (وابستگی به خانواده)، علاقه نداشتن به همسر، دخالت اطرافیان و ناآگاهانه بودن ازدواج را به عنوان دلایل طلاق مطرح می کنند.

ازدیگر معایب طلاق توافقیآن است که شوهر هیچ اجباری برای آمدن به محضر پس از صدور حکم ندارد. برای حل این مشکل باید طرفین رفتن به محضر را به عنوان جزیی از تعهدات خود ذکر کنند تا دادگاه بتواند طرفین را برای رفتن به محر ملزم کند.

مزایای طلاق توافقی

  • زمان صدور گواهی مربوط برای جواز اجرای طلاق کوتاه است.
  • عدم تشكیل پرونده‌های متعدد در دادگستری.
  • از رجوع مكرر زوجین به محل دادگستری جلوگیری می شود.
  • با توجه به اینکه دخالت طرفین کم می شود، طلاق و صدور گواهی‌ عدم سازش سریع تر شکل می گیرد.
  • درگیری كمتر و كاهش تنش بینابین خانواده‌های زوجین و فرزندان.
  • مدت‌ دار بودن این گواهی در عرض 3 ماه كه سبب حفظ دوام عقد نكاح است در حالی‌ كه در حكم طلاق، كه بدون مدت اجرایی است هر لحظه دوام زندگی تهدید می‌شود.

    با تمام مزایا و معایب این طلاق، باید گفت که طلاق توافقیدر حالی که زوجین واقعا تصمیم به طلاق گرفته باشند بهترین و پخته ترین راه حل مشکل است. طلاق توافقیدر این شرایط بهترین انتخاب است زیرا این راه می تواند فرصتی دوباره برای آغاز بهتر زندگی باشد. اگرچه نباید به خاطر کوچک ترین اختلاف و مشاجره تصمیم عجولانه به طلاق گرفت.

طلاق توافقی در دوران عقد

اگر منظور از دوران عقد، عدم نزدیکی و رابطه ی زناشویی بین زوجین باشد به هنگام طلاق چه از نوع توافقی و چه از جانب هر کدام از زوجین، مهریه نصف خواهد شد. این شرایط زمانی تغییر خواهد کرد که توافق دیگری در بین زوجین باشد. به عنوان مثال زوجه ادعایی در خصوص مهریه نداشته و یا در قبال طلاق توافقیآن را بذل می کند.

در هر صورت باید گفت که طلاق توافقیبه توافق طرفین وابسته بوده و بر سر هر چه که به توافق برسند دادگاه همان را به عنوان ملاک مورد عمل قرار می دهد.

در طلاق های توافقی که در آن ها بین زوجین رابطه زناشویی شکل نگرفته است، باید یک نکته رعایت شود. این نکته این است که در هنگام مراجعه برای طلاق باید گفته شود که زوجه کل مهریه استحقاقی را در قبال طلاق بذل می کند. زیرا همان طور که توضیح داده شد به هنگام طلاق در این شرایط حق زوجه باکره فقط نصف مهریه ای است که در سند نکاحیه نوشته شده است.

رویه موجود در دادگاه های خانواده تهران بر این است که اگر زوجه مدعی بکارت شود از سوی دادگاه به پزشکی قانونی جهت معاینه ارجاع داده خواهد و در صورت تایید بکارت و عدم نزدیکی این امر در رای دادگاه تاثیر گذار خواهد بود. اگرچه در بعضی از شهرستان ها اقرار زوجین مبنی بر عدم نزدیکی را کافی می دانند.

بهتر است بدانید که در صورتی که زوجه دوشیزه باشد پس از ثبت طلاق، زوجه حق رجوع به مهریه را نخواهد داشت. علاوه بر این موضوع زوجین با مراجعه به اداره ثبت احوال می توانند شناسنامه جدیدی اخذ نمایند که در آن نام همسر قبلی و طلاق در آن نوشته نشده باشد.

طلاق توافقی در کانادا

زوجین باید توافق نامه خود به به دادگاه خانواده درخواست طلاق توافقیرا مطرح کنند. این توافق نامه زمانی قابل طرح خواهد بود که زوجین به مدت یکسال با یکدیگر زندگی نکرده باشند. وکیل خانواده در کانادا باید با تنظیم پیش نویس توافق نامه بین زوجین تکلیف تمامی حقوق و امور بین زوجین از جمله تقسیم اموال، حضانت ، نفقه و مهریه را مشخص کرده و به دادگاه خانواده تقدیم کند.

حضانت فرزندان و طلاق توافقی

بر طبق قوانین طلاق حضانت فرزندانتا سن 7 سالگی چه دختر و چه پسر با مادر است و پس از آن بر عهده پدر بوده و نفقه فرزندان در این مدت هم بر عهده پدر است مگر اینکه پدر یا مادر صلاحیت نگهداری فرزندان را نداشته باشند که در آن صورت دادگاه مصلحت فرزندان را برای حضانت ملاک قرار می دهد.

در طلاق توافقیکه اصل بر توافق طرفین است دادگاه به موضوع حضانت فرزندان ورود پیدا نمی کند زیرا طبق شرایط این طلاق باید والدین قبل از انجام طلاق در این موارد به توافق رسیده باشند. در طلاق توافقیزوجین می توانند به اشکال مختلف با یکدیگر در خصوص حضانت فرزندان به توافق برسند. به طور مثال فرزند دختر نزد مادر و فرزند پسر نزد پدر باشد یا دختر تا سن 10 سالگی و پسر تا 12 سالگی نزد مادر باشد. باید گفت که در هر حال نفقه فرزندان بر عهده پدر است مگر اینکه زوجین در خصوص نفقه فرزندان هم به شکل دیگری با یکدیگر به توافق برسند. توجه داشته باشید توافق زوجین مبنی بر این که حضانت بر عهده چه کسی باشد به این معنا نیست که دیگر هیچ وقت نمی توان حضانت را باز پس گرفت. بعد از طلاق اگر به هر دلیل قانونی و موجه طرف دیگر که حضانت را برعهده نگرفته، ثابت کند که سلامت جسمانی، روحی و تربیتی فرزند در خطر بوده و طرف مقابل صلاحیت نگهداری فرزند را ندارد می تواند از دادگاه تقاضای سلب حضانت کند.

مطالبه مهریه در طلاق توافقی

یکی از مسائل مهمی که معمولا در طلاق توافقیمطرح می شود ، مطالبه ی مهریه است . همان طور که در تعریف طلاق توافقی گفته شد ، زوجین باید بر سر مسئله مهریه با یکدیگر به توافق برسند ، زیرا دادگاه بر اساس توافقی که زوجین بر سر مهریه داشته اند ، حکم صادر می کند .
نکته اگر زن مهریه خود را به صورت چک و یا سفته دریافت کند ، و این چک و یا سفته وصول نشود ، زن باید مدارک لازم جهت اثبات این موضوع را به دادگاه تقدیم کند تا در صورت قطعیت ، حکم جلب و توقیف اموال زوج صادر شود .

مدت زمان طلاق توافقی

در طلاق توافقیچون زوجین در تمامی مسائل مربوط به زندگی مشترک خود به توافق رسیده اند ، دادگاه در رسیدگی به پرونده آن ها سختگیری زیادی را نمی کند و در مدت زمان کوتاهی حکم طلاق را صادر می کند . این روند معمولا در تمامی شهرهای ایران صادق است . به طور مثال در شهر تهران شعبه های دادگاه ها خانواده از یک روند ثابت برای صدور حکم طلاقاستفاده می کنند . این روند اگر توسط یک وکیل پایه یک انجام شود ، معمولا بین یک هفته تا 4 روز کاری به طول می انجامد . نکته به طور معمول اگر از 25 هر ماه تا ابتدای ماه بعد ، در خواست طلاق توافقی ثبت شود ، پرونده مذکور ارجاع داده نمی شود ، بنابراین ممکن است مدت زمان صدور حکم برای طلاق توافقیکمی طولانی تر شود .

وکالت طلاق توافقی

چنانچه زوجین در مورد مسائل مالی و غیر مالی به توافق رسیده باشند یا در موارد دیگری که زن از همسر خود وکالت نامه ای گرفته تا چناچه زمانی تصمیم به جدایی گرفت بتواند از آن استفاده کند. این وکالتنامه ها در دفتر اسناد رسمی تنظیم گشته و شروط نوشته شده در آن از سوی سر دفتر که فردی بی طرف است تنظیم می گردد. به یاد داشته باشید که قبل از تنظیم آن را مطالعه و پس از توافق در مورد بند و شروط آن را امضا کنید.
در این نوع از وکالتنامه ها زوج باید توجه کند که همسرش با استفاده از وکالتنامه ای که در دست دارد می تواند اقدام به طلاق نماید. نکته مهم این است که وی حق دارد با اخذ مهریه و یا بذل قسمتی از آن خود را مطلقه کند و زوج پس از طلاق باید مهریه توافق شده در وکالت نامه را بپردازد. باید توجه کرد که در وکالتنامه باید توافقات صریحا اعلام شوند. این توافقات شامل مسائلی مهریه ، نفقه، جهیزیه، اجرت المثل دوران زناشویی، حضانت فرزندان و حق ملاقات آن ها می شود.

طلاق توافقی توسط وکیل

با توجه به این که طلاق توافقینسبت به دیگر راه های طلاق سریع تر رخ می دهد می توان برای جلوگیری از نزاع و درگیری و عدم برخورد طرفین در طی فرآیند در طی فرآیند طلاق به اخذ وکیل اقدام کرد.

مزایای طلاق توافقی توسط وکیل


انجام مراحل طلاق توافقیتوسط وکیل به دلیل آشنا بودن به شعب دادگاه و رویه آن ها ظرف مدت هفت تا ده روز کاری و حتی کمتر انجام خواهد شد.
در صورت اختیار وکیل پایه یک نیازی به حضور طرفی که وکیل دارد در تمام مراحل طلاق توافقی دادگاه نیست.
عده ای از مردم با توجه به شخصیت، شغل و سایر مسایل معتقدند که اگر در مجتمع قضایی خصوصا دادگاه خانواده حضور پیدا کنند چه بسا که با شخص آشنا و یا از اقوام رو به رو شوند و این به زعم آن ها برای آبرویشان خوب نیست ، گذشته از درست و غلط بودن این اعتقاد که جنبه شخصی دارد، بودن وکیلبه جای موکل این مشکل را حل می کند.
بی شک یکی از آسان ترین و سریع ترین پرونده ها طلاق توافقیاست، اما اهل فن می دانند در جایی که توافق های زوجین زیاد مدت دار و یا پیچیده است، نیاز به کسی است که از اطلاعات حقوقی کافی برخوردار باشد و به ظرایف طلاق توافقیآگاه باشد. لذا توصیه بر این است که حتی الامکان در تمام مراحل از وکیل پایه یک استفاده کنید.
قابل ذکر است که گاهی در هنگام طلاق بین بعضی از زوجین بی اعتمادی شدید وجود دارد و زوجین بیم آن را دارند که طرف مقابل ممکن است اصطلاحا سر او کلاه بگذارد. برای جلوگیری از این موضوع، داشتن وکیل بهترین راه حل است.
توافقات زن و مرد در طلاق توافقیتوسط وکیل صورت جلسه و مطابق آن حکم صادر میشود.
اجرای صیغه طلاق هم بدون حضور زن و مرد و توسط وکیل صورت می گیرد.

تشریفات طلاق توافقی در قانون جدید


باید گفت که قانون حمایت خانواده بسیاری از مقررات گذشته در خصوص ازدواج و طلاق را نسخ کرده است. در قانون جدید حمایت خانواده در صورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقیباشند، دادگاه موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع داده و طرفین می‌توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتدا در مراکز مذکور مطرح کنند. در صورت منصرف نشدن متقاضی از طلاق، مرکز مشاوره خانواده موارد توافق برای اتخاذ تصمیم نهایی را به دادگاه منعکس می‌کند.

در صورتی که طلاق توافقیبه درخواست زوجه باشد، دادگاه مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت می‌کند. اگر طلاق توافقی به درخواست زوج باشد، دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام می نماید. در تمامی موارد درخواست طلاق به جز طلاق توافقی، دادگاه باید به منظور ایجاد صلح و سازش موضوع را به داوری ارجاع کند. دادگاه در این موارد باید با توجه به نظر داوران رأی صادر می کند. اگر نظر داوران را نپذیرد باید با ذکر دلیل آن را رد کند.

نکته های مهم در طلاق توافقی


باید توجه داشته باشید که در طلاق توافقییک وکیل پایه یک نمی تواند هم از طرف زوج و هم از طرف زوجه وکالت بپذیرید.
اگر زوجه از زوج وکالت طلاق را داشته باشد وکیل پایه یک دادگستری در حقیقت وکیل با واسطه ی زوج خواهد بود. در نتیجه حضور زوجه در دادگاه و امضای دادخواست و سایر مدارک از طرف او الزامی است. در غیر این صورت باید هر کدام از طرفین دو نفر وکیل دادگستری برای انجام فرآیند طلاق توافقی خود وکالت بدهند.

گواهی عدم امکان سازش سه ماه اعتبار داشته و پس از سه ماه اگر طرفین اقدام نکنند، باطل می شوند.

اسناد لازم جهت طلاق توافقی

برای انجام و ثبت هر گونه طلاقدر دفاتر رسمی طلاق باید از دادگاه گواهی عدم امکان سازش را دریافت کنید و سپس گواهی را به دفاتر طلاق برای ثبت رسمی و صدور طلاقنامه ارائه نمایید.

مدارک ذیل به پیوست دادخواست طلاق توافقیتوسط خود شما یا وکیل شما تقدیم می شود:

سند ازدواج.
شناسنامه یا کارت ملی زوج.
شناسنامه یا کارت ملی زوجه.
وکالت نامه محضری طلاق ( الزامی نیست، فقط در صورت اعطای وکالت در طلاق ).
توافق مبنی بر نحوه پرداخت یا بذل مهریه، نفقه و تعیین تکلیف حضانت فرزند مشترک.
نظر واحد مشاوره خانواده در دادگاه.
گواهی عدم بارداری زوجه.

مراحل طلاق توافقی


برای انجام طلاق توافقی هر یک از زوجین و یا وکیل آن ها ، باید علاوه بر ذکر توافقات دو طرف در مسائل مهریه و نفقه و حضانت فرزند و … در دادخواست طلاق توافقی، کپی شناسنامه زوجین و کپی عقدنامه را ضمیمه دادخواست زوجین کنند و برای ثبت طلاق به دادگاه خانواده مراجعه کنند.


مراحل طلاق توافقی


پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی دادگاه از زوجه می خواهد گواهی عدم حمل و آزمایش بارداری را ارائه دهد. سپس طرفین به واحد مشاوه دادگاه خانواده ارجاع داده شده، تا نظر مشاور هم ضمیمه دادخواست طلاق توافقی زوجین گردد. زمانی که مدارک لازم دادگاه جهت صدور گواهی عدم امکان سازش آماده شد زوجین می توانند با مراجعه به دفاتر رسمی طلاق برای اجرا و ثبت حکم طلاق توافقی اقدام کنند. این مراحل تقریبا یک هفته تا ده روز طول می کشد. پس از آن زوجین می توانند با مراجعه به یکی از دفتر خانه های طلاقاقدام به ثبت رسمی طلاق نمایند. گواهی عدم بارداری نیز باید به دفترخانه طلاق ارائه شود.

مدارک لازم جهت طلاق توافقی

  1. اصل سند ازدواج و در صورت نبود آن باید رونوشتی از دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح دریافت کنید.
  2. اصل شناسنامه زن و مرد
  3. کپی کارت ملی زن و مرد

نمونه دادخواست طلاق توافقیمتن دادخواست طلاق توافقی

خواهان خانم/آقای…
خوانده خانم/آقای…
وکیل
خواسته طلاق توافقی
دلایل و منضمات 1.عقد نامه

2.شناسنامه زوجین

3.کارت ملی زوجین

ریاست محترم دادگاه های خانواده تهران

با سلام احتراما اینجانبان بر طبق کپی مصدق عقدنامه پیوست از مورخ در عقد نکاح دائم یکدیگر می باشیم که به دلیل عدم تفاهم اخلاقی تمایل به جدایی و طلاق داریم. لذا از محضر محترمتان صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی ) مورد استدعاست.

امضاء

نمونه دادخواست طلاق توافقیبا بیان جزئیات توافق

خواهان خانم/آقای…
خوانده خانم/آقای…
وکیل
خواسته طلاق توافقی
دلایل و منضمات 1.عقد نامه

2.شناسنامه زوجین

3.کارت ملی زوجین

ریاست محترم دادگاه های خانواده تهران

با سلام احتراما به استحضار می رساند که اینجانبان بر طبق سند نکاحیه شماره…. دفتر خانه…. اصفهان در عقد نکاح دائم یکدیگر می باشیم ولی به دلیل اختلافات فی ما بین از دادگاه تقاضای طلاق توافقیداریم و در این راستا از کل مهریه که 314 سکه بهار آزادی می باشد 214 سکه در قبال طلاق از جانب زوجه بذل می شود و زوج قبول بذل دارد و 110 سکه باقی مانده به صورت ماهانه دو سکه پرداخت می گردد. فرزند مشترک دختر 5 ساله در حضانت مادر ( زوجه ) است و نفقه ایشان ماهانه چهارصد هزار تومان برعهده زوج می باشد. جهیزیه زوجه تا قبل از اجرای صیغه طلاق مسترد خواهد شد. زوجین دیگر ادعایی نسبت به هم ندارند لذا صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی) مورد استدعاست.

امضا

خواهان خانم/آقای…
خوانده خانم/آقای…
وکیل
خواسته طلاق توافقی
دلایل و منضمات 1.عقد نامه

2.شناسنامه زوجین

3.کارت ملی زوجین

ریاست محترم دادگاه های خانواده تهران

با سلام احتراما به استحضار می رساند که اینجانبان بر طبق سند نکاحیه شماره…. دفتر خانه…. اصفهان در عقد نکاح دائم یکدیگر می باشیم ولی به دلیل اختلافات فی ما بین از دادگاه تقاضای طلاق توافقیداریم و در این راستا از کل مهریه که 314 سکه بهار آزادی می باشد 214 سکه در قبال طلاق از جانب زوجه بذل می شود و زوج قبول بذل دارد و 110 سکه باقی مانده به صورت ماهانه دو سکه پرداخت می گردد. فرزند مشترک دختر 5 ساله در حضانت مادر ( زوجه ) است و نفقه ایشان ماهانه چهارصد هزار تومان برعهده زوج می باشد. جهیزیه زوجه تا قبل از اجرای صیغه طلاق مسترد خواهد شد. زوجین دیگر ادعایی نسبت به هم ندارند لذا صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی) مورد استدعاست.

امضا

نظرات این مطلب
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
tamirat tamirat کد امنیتی

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
آرشیو
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


پیوندهای روزانه
  • آرشیو لینک ها
آمار سایت
  • کل مطالب : 20
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 29
  • بازدید کننده امروز : 26
  • باردید دیروز : 4
  • بازدید کننده دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 30
  • بازدید ماه : 104
  • بازدید سال : 153
  • بازدید کلی : 4502
کدهای اختصاصی